Recept på frallsen

Här kommer receptet på frallorna jag skrev om häromdagen, var en som önskade de, o de är kanske nån mer där ute som vill ha nåt smarrigt att äta på mornarna!!? :)

Tar ca 1h att göra + ca 8h jäsning

Till 12 frallor:
50 g jäst
5 dl kallt vatten
250 g keso
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
1 msk honung
1 tsk salt
3 dl dinkelflingor
ca 10 dl vetemjöl (600 g)

Pensling:
Vatten

Garnering:
blandade frön, som t.ex. sesamfrön och linfrön

Gör så här:
1.
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, keso, linfrön, solrosfrön, honung och salt. Rör ner dinkelflingor och mjöl, spara lite till utbakningen och arbeta kraftigt ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt den lösa degen jäsa under bakduk ca 40min.
2. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. Vik ihop den 2-3 gånger, knåda inte. Dela degen i 12 jämnstora bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper (eller som vi gör i en muffinsform med plats för 12st muffins). Täck med bakduk och ställ plåten (eller formen) i kylen över natten, eller i 8 timmar.
3. Sätt ugnen på 250°. Ta plåten ur kylen och låt den stå i rumstempratur tills ugnen är varm. Pensla frallorna med vatten och strö över frön. Ställ plåten mitt i ugnen och sänk tempraturen till 225°. Grädda ca 15 min, tills frallorna låter ihåliga när du knackar på dem på undersidan. Låt svallna på galler före servering. FÄRDIGT!! :)

Frallorna är dessutom goda att varma i micron dagen efter om man inte skulle orka äta upp alla. Eller frysa in dem o ta fram dem när man är sugen.  :)



Nu ska jag iväg o plocka lite blåbär innan jag sticker iväg på tränigen. Vi hörs senare!! :) ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0