Mat tips

Nu har jag precis lagat lite kvällsmat. Det är en kycklinggryta som jag verkligen älskar. Den är perfekt de dagar då man har lite mer tid över, och till t.ex. släktkalas då man kan förbereda mycket innan. 
Nu är jag mätt o glad, satt ute och åt under åskan, shit va kvavt de va, bara av att sitta ner höll man på att svettas ihjäl. 

Här kommer receptet på grytan. (som ni verkligen måste testa :)  

Sötsyrlig kycklinggryta
(tar ca 30min att göra)

Till 4pers:
500 g kycklingfile
5 dl vatten
4 msk konc kycklingfond
4 rabarberstjälkar (ca 300g)
1 röd thaichili
1 ½ dl råsocker
1 tsk salt
2 msk sherryvinäger
3 msk tomatpure
1 paprika
2 knipplökar
1 burk vattenkastanjer (225g)
1½ msk Maizena majsstärkelse
100 g böngroddar (jag rekomenderar INTE färska för tillfället)
Tillbehör:
Ris

Gör så här:
1.
Blanda vatten och kycklingfond i en rymlig kastrull. Ansa och finstrimla rabarber. Kärna ur och strimla chilin. Lägg allt i en kastrull. Tillsätt socker, salt, vinäger och tomatpure. Koka upp och låt sjuda 10min.
2. Ansa och kärna ur paprikan. Skär den i ca 2cm stora bitar. Ansa och grovhacka lökarna, häll av vattenkastanjerna. Skär kycklingfiléerna i ca 2cm stora bitar.
3. Lägg kycklingbitarna i den heta buljongen och låt dem sjuda ca 2min. Lägg i paprika, lök och kastanjer och koka ca 3min. Rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten. Tillsätt redningen och koka upp.
4. Blanda ner böngroddar strax före servering. (Ett tips är att låta böngroddarna koka någon minut i grytan, nu när ehec härjar runt) Servera ris till grytan.






Hoppas ni gillar!! :) hörs



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0