Foccacia
Tänkte ge ett tips på ett galet gott italienskt bröd, som man ska äta till pasta. Det är ett bröd som man kan slänga på lite vad som helst vad man tycker om på. Fast själv tycker jag det är godast att äta brödet som det är, utan en massa saker på. :)
Foccacia
3 dl ljummet vatten
25 g jäst (ett halvt paket)
1 msk olivolja
1 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
Flingsalt
(sen om man vill kan man t.ex. slänga på tomat, basilika, oliver, fetaost)
Smula jästen i vattnet och rör tills den löser sig helt. Tillsätt olja, salt och arbeta därefter in mjölet. Låt jäsa under duk i 30 min, och baka sedan ut på mjölat bakbord. Lägg degen i en liten långpanna (ca 15x20 cm) klädd i bakplåtspapper och jäs ytterligare 30 min. Strö på flingsalt och ringla över ytterligare lite mer olivolja (och om ni vill lägg på tomater, basilika eller vad ni nu vill ha på). Grädda i 225 grader i 25-30 min. Skär i rutor och servera genast!!
MÅSTE TESTAS!!!!! :)